Bezoek de omgeving

aug 2010 118

Tips om in de omgeving te doen

Vanwege Covid-19 zijn de onderstaande tips onder voorbehoud.

Fietstochten  langs de Waal?  D’Alde Coninckshof ligt 100 meter vanaf de dijk ten westen van Nijmegen.

Ook het Land van Maas en Waal is geweldig om te befietsen.

Wandelingen in de omgeving: Walk of Wisdom, Klompenpaden. Groesbeek. Haterse vennen.

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, nog voor de Romeinen was deze plek bewoond.

Loop het tracé van de Romeinse waterleiding.

Ook in de middeleeuwen was Nijmegen een culturele stad. Dit vieren we om de drie jaar met het Gebroeders van Limburg  festival.

Nijmegen is een zeer belangrijke frontstad geweest in de oorlog. De Liberation route loopt o.a. langs Weurt. Bij de luisterkei kunt u horen hoe de geallieerden de Waal overstaken. Ook is Nijmegen in de laatste oorlogsmaanden “per vergissing”gebombardeerd door de geallieerden. Met het Gilde kunt u een wandeling maken door de binnenstad op de plekken van de verwoesting.

De stad Nijmegen is een gezellige studentenstad met veel kroegjes en eethuizen, maar ook met een Casino aan de Waalkade en mooie winkelstraten als de Mariken koopgoot. Veel toeristen komen ook voor het  uitgebreide wellness aanbod.

De omgeving wordt wel het Binnenste Buitenland genoemd. Bossen, vennen, de Ooijpolder,de uiterwaarden met wilde paarden. Ook als je van lekker eten en drinken houdt kan je in de omgeving veel lokale foodleveranciers bezoeken.

Bijzondere evenementen vinden plaats in de regio. De popconcerten in het Goffertpark en de Gelredome in Arnhem zijn legendarisch.

Andere steden met hun eigen uitstraling zijn dichtbij: Arnhem is het Mekka van de mode.  Den Bosch is bourgondisch en gezellig.

Sportieve prestaties in de buurt te over: Voetballen kijken in het NEC stadion. Lopen tijdens de Marikenloop, de Zeven Heuvelenloop,  of natuurlijk bij de Vierdaagse.

U bent hier op een goede uitvalsbasis. De Vierdaagse route  loopt op de woensdag langs onze tuin. De Vierdaagsefeesten zijn per fiets in een kwartier te bereiken. Voor vierdaagsegangers met tent of caravan hebben we ieder jaar een paar rustige plekken in onze tuin beschikbaar.

Duitsland is dichtbij. Wandelen en fietsen kunt u mooi in het Reichswald. De Romeinen kunt u bezoeken in Xanten. Kevelaer is een oud bedevaartsoord. In Kleve zijn mooie musea. In Museum Moyland is in december een prachtige Kerstmarkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s